Vinprovning

  • I Budapest
    Budapest har flera populära vinbarer där du kan provsmaka många av landets allra bästa viner. Här kan du på kvällstid ofta också lyssna på mysig levande musik medan du njuter av en fantastiskt god ostbricka. Visst brukar kyparna där komma med lite konsumentupplysning men vill du fördjupa dina kunskaper om ungerska viner och ädlare drycker så följer jag gärna med och berättar mer.
     
  • I Etyek
    Bara ett stenkast österut från Budapest ligger det lilla samhället Etyek, också det bekant för sina viner och sina fantastiskt stämningsfulla vinprovningskvällar. Här finns flera privata vinkällare.

    Gillar du mysig stämning och en vacker utsikt över en vingård kan jag visa er en sådan. Här får vi verkligen berika vår kunskap om de lokala druvorna. Ägaren själv visar oss dessutom runt i sin vinkällare och vi får ta del av alla detaljer i den fascinerande vintillverkningsprocessen. Naturligtvis finns de goda vinerna också till försäljning.

Sedan bjuds på kallskuret och räcker inte vinet i det välfyllda glaset, så fylls glasen på. Vill du ha en genuin gulaschmiddag i en enorm gjutjärnsgryta, lägger mästerkocken i ingrediens efter ingrediens i den puttrande soppan. Har vi tur kanske kocken delger oss sitt oftast ytterst hemliga recept.

Vinkällaren Vinprovning Gulaschsoppan
Svensk guide i Budapest, svensktalande guide i Budapest, guidning på svenska och norska, guide på svenska,, studiebesök, konferens, arrangemang, långhelg, att göra, att turista, att bo i Budapest, boende, hotell i Budapest och Ungern, vinresa, resa till Budapest och Ungern, Budapest- och Ungernspecialisten, ungersk resebyrå, i Wallenbergs fotspår i Budapest, Wallenberg tur i Budapest

 

Varför ska du ha privatguide? Vill du t ex veta ....

NYTT PROGRAM!!!

PROGRAMFÖRSLAG

BUDAPEST
UTFLYKTER


Kontakt:

Telefon: +36 20 3693 220

E-mail: budapestexperten@gmail.com

Skicka e-post
Referenser