Utflykt till pustan

Man kan nästan inte lämna Ungern utan att ha gjort en dagsutflykt till pustan, landets kanske allra största sevärdhet. Den ungerska pustan är ett unikt stäpplandskap.

Vi anländer till en typisk ungersk csárda, ett mysigt värdshus, där vi får en välkomstdrink innan det är dags för huvudattraktionerna – en tur med häst och vagn och sedan den oförglömliga hästuppvisningen. De ungerska herdarna som verkligen kan sina saker imponerar med sin pustafemma, där ryttaren står med ett ben på var och en av de båda hästar som springer bakom de tre i första ledet – en oförglömlig syn.

Efter hästuppvisningen får vi njuta av en äkta, och efter konstens alla regler tillagad, rykande het gulaschsoppa. Den här soppan har för övrigt sitt ursprung just härifrån på pustan. Herdarna kom efter dagens arbete från alla håll med varsina bidrag - kött, grönsaker och rotfrukter m m till den stora grytan över den öppna elden.

En genuin csárda
En genuin csárda
 
Ute i trädgården
Ute i trädgården
 
Ungerska kor
Ungerska kor
 
Pustafemman
Pustafemman
Hästuppvisning
Hästuppvisning
 Ungerska herdar
Ungerska herdar
Svensk guide i Budapest, svensktalande guide i Budapest, guidning på svenska och norska, guide på svenska,, studiebesök, konferens, arrangemang, långhelg, att göra, att turista, att bo i Budapest, boende, hotell i Budapest och Ungern, vinresa, resa till Budapest och Ungern, Budapest- och Ungernspecialisten, ungersk resebyrå, i Wallenbergs fotspår i Budapest, Wallenberg tur i Budapest

 

Varför ska du ha privatguide? Vill du t ex veta ....

NYTT PROGRAM!!!

PROGRAMFÖRSLAG

BUDAPEST
UTFLYKTER


Kontakt:

Telefon: +36 20 3693 220

E-mail: budapestexperten@gmail.com

Skicka e-post
Referenser