Szentendre

Lika lite som en utlänning kan lämna Stockholm utan ett besök på Skansen eller Vasamuseet kan en besökare i Budapest åka hem utan att ha besökt den lilla sagostaden Szentendre, de ungerska målarnas favorit, en bit norrut längs Donau. Jag följer gärna med och guidar eller ni tar er dit som ni behagar - med båt, pendeltåg eller buss.

Startar gör man bäst med en titt på den sagolika staden uppifrån kyrkan. Sedan kikar man lämpligen in i det berömda keramikmuseet med underbara lerfigurer av Margit Kovács. I Szentendre finns apropå Skansen ett liknande friluftsmuseum med gamla byggnader m m från hela landet. Den lilla staden kryllar dessutom av oemotståndliga små mysiga restauranger.

 Utsikt från kyrkan
Utsikt från kyrkan
Centrala torget
Centrala torget
Svensk guide i Budapest, svensktalande guide i Budapest, guidning på svenska och norska, guide på svenska,, studiebesök, konferens, arrangemang, långhelg, att göra, att turista, att bo i Budapest, boende, hotell i Budapest och Ungern, vinresa, resa till Budapest och Ungern, Budapest- och Ungernspecialisten, ungersk resebyrå, i Wallenbergs fotspår i Budapest, Wallenberg tur i Budapest

 

Varför ska du ha privatguide? Vill du t ex veta ....

NYTT PROGRAM!!!

PROGRAMFÖRSLAG

BUDAPEST
UTFLYKTER


Kontakt:

Telefon: +36 20 3693 220

E-mail: budapestexperten@gmail.com

Skicka e-post
Referenser