Stadsrundtur

 • I bil eller buss

  Vi tar oss runt i bil eller buss på båda sidor av Donau och korsar floden flera gånger på några av de berömda broarna. Oavsett färdmedel lovar jag att bjuda på många av de i Ungern så viktiga politiska vitsarna, både dem från kommunisttiden förstås men också numera de allra senaste om dagens regim.

  På Budasidan tittar vi på Slottet, Mattiaskyrkan och Fiskarbastionen. Vi tar naturligtvis också en liten tur runt i den mysiga Gamla Stan.

  Pest, som är den platta delen av denna tudelade stad, lockar med Parlamentet, Hjältarnas torg, Operan, Synagogan m fl intressanta byggnader och platser.

Från Gellertberget
Från Gellertberget
 
Guidning på svenska i Budapest och Ungern!
Utsikt från Gellertberget
 
Matthiaskyrkan
Matthiaskyrkan
 
Slottet
Slottet
Parlamentet
Parlamentet
Operan
Operan
 • Till fots och med kollektivtrafik

  Vi köper ett billigt dagskort. Att se stan på det här viset betyder att vi kommer varandra mycket närmre än under en vanlig stadsrundtur eller "hop on hop off". Och det är nog det absolut mest spännande sättet att upptäcka alla sevärdheter och mysiga ställen i stan. Inte minst ger det en närkontakt med människorna och vardagslivet i den pulserande storstan.

  Det ger oss också utmärkta möjligheter att gå in precis var och när vi vill – kanske ner i den gamla tunnelbanan, bara någon halvannan meter under jord och den äldsta i Europa efter London , eller varför inte in i den väldoftande Saluhallen, där vi kan njuta av lángos och en stor, kall öl. På det här sättet kan vi också alltid hinna med något av det allra senaste i den spännande stadsbilden, nu senast den mycket omtvistade statyn till minnet över offren av nazisternas ockupation av Ungern.

Hjältarnas torg
Hjältarnas torg
 
Frihetsbron
Frihetsbron
 
Den gamla tunnelbanan
Den gamla tunnelbanan
 
Donaukorso
Donaukorso
 
Szechenyibadet
Szechenyibadet
 
Saluhallen
Saluhallen
 
 • Limousin

  Eller skulle du och ditt gäng hellre glida runt i stan i en flådig limousin med bubblande champagne i glasen?
  Det här kan verkligen bli ett festligt minne för livet. Jag kan hämta dig redan vid flygplatsen eller senare från hotellet.

Hjältarnas torg
Hjältarnas torg
 
 Hjältarnas torg från en limousin
Hjältarnas torg från en limousin
 
Svensk guide i Budapest, svensktalande guide i Budapest, guidning på svenska och norska, guide på svenska,, studiebesök, konferens, arrangemang, långhelg, att göra, att turista, att bo i Budapest, boende, hotell i Budapest och Ungern, vinresa, resa till Budapest och Ungern, Budapest- och Ungernspecialisten, ungersk resebyrå, i Wallenbergs fotspår i Budapest, Wallenberg tur i Budapest

 

Varför ska du ha privatguide? Vill du t ex veta ....

NYTT PROGRAM!!!

PROGRAMFÖRSLAG

BUDAPEST
UTFLYKTER


Kontakt:

Telefon: +36 20 3693 220

E-mail: budapestexperten@gmail.com

Skicka e-post
Referenser